Lidmaatschap

Lidmaatschap

Onze vereniging kent de volgende lidmaatschappen:


Rijdend lid paarden of pony

Rijdende leden mogen buiten de lestijden en evenementen vrij gebruik maken van de accomodatie en kunnen één keer per week les volgen. 


Startkaartlid

Een startkaart lid maakt geen gebruik van de accomodatie en volgt geen lessen. Dit lidmaatschap geeft recht om een startkaart voor de KNHS-wedstrijden aan te vragen. 


Donateur

Een donateur is vaak geen rijdend lid meer en maakt geen gebruik van de accomodatie, lessen of startkaart. Vaak zijn dit oud leden die nog wel betrokken zijn bij de vereniging, zij hebben stemrecht op de ALV. 


Vriend van de St. Steffenrijders

Een vriend van de St. Steffenrijders is geen lidmaatschap maar is iemand die de vereniging een warm hart toedraagt. Naast een lidmaatschap is het ook mogelijk om vriend van te worden. 'Vrienden van' hebben geen stemrecht op de ALV.


Contributies 2024

Rijdend lid (paarden)   € 270,-

Rijdend lid (pony)          € 230,-

Startkaartlid                   € 85,-

Donateur                         € 55,-


KNHS afdracht              € 29,50

Eenmalig entreegeld   € 125,-


Het lidmaatschap van de St. Steffenrijders loopt per kalenderjaar.


KNHS-lidmaatschap

De Vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond, de KNHSDoor lid te worden van de vereniging wordt je ook automatisch lid van de paardensportbond de KNHS. Ben je al KNHS-lid dan hoef je de afdracht maar één keer te betalen en melden we je aan met een gratis lidmaatschap. Zie ook op www.knhs.nl wat de KNHS zoal voor de paardensport in Nederland doet.


Entreegeld

Nieuwe rijdende leden betalen eenmalig een verplichte bijdrage aan de Stichting Belangen Ruitersport Laren voor het gebruik van de accommodatie. Hiermee kan de stichting voor een deel voorzien in onderhouds- en vaste kosten. Er vindt geen teruggave plaats.