Lessen

Lessen

Op de maandag-, woensdag- en donderdagavond organiseert de vereniging lessen voor de paarden. Op de dinsdagavond zijn de ponyruiters aan de beurt. Dressuur en springles wordt wekelijks afgewisseld met de dressuurles in de even weken en springles in de oneven week springles. Tijdens de lessen is de rijbaan bezet.

 

                       Maandag     Dinsdag     Woensdag     Donderdag

Van                18.30 uur       18.30 uur     19.00 uur        19.15 uur

Tot                  21.30 uur       21.15 uur      21.30 uur         21.30 uur

 

  • Maandag: paarden (even week dressuur, oneven week springen)
  • Dinsdag: pony's (even week dressuur, oneven week springen)
  • Woensdag: paarden (even week dressuur, oneven week springen)
  • Donderdag: paarden (wekelijks dressuur)


Voor de leden die liever balkjes lopen en lage hindernissen springen is er, afhankelijk van de animo, een ‘balkjesles’ of wordt in het eerste deel van de les de mogelijkheid geboden om balkjes te lopen. De donderdagavondles is meer bedoeld voor wat recreatieve ruiters en daar wordt alleen nog balkjeles gegeven.


Elke lesavond heeft een een app-groep waarin de leden aangeven of ze wel of niet komen lessen die week. Dit gebeurt bij voorkeur minimaal 2 dagen voor de lesavond, zodat lessen eventueel samengevoegd kunnen worden en daarmee de kosten beperkt. Het kan natuurlijk gebeuren dat er onverwacht iets tussenkomt (paard kreupel, ziekte, niet startende auto en dergelijke) waardoor een lid zich toch op het laatste moment moet afmelden.


De lessen worden gegeven door een gediplomeerd instructeur die wordt ingehuurd door de Vereniging. Een afvaardiging van het bestuur heeft tenminste 1x per jaar een evaluatie met iedere instructeur.