Nieuws


Hoofdsponsor: 

Paardensportvereniging St. Steffenrijders

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING CONNY RENSKERS


Conny Renskers was van 1996 tot 1999 bestuurslid van stichting Koninginnedag Zutphen. Zij was betrokken bij de organisatie van een ballonfestijn op Koninginnedag 1999. Ook heeft zij samen met Mr. Pieter van Vollenhoven een concert georganiseerd op 5 mei 1999 in de Walburgkerk ten bate van Stichting Slachtofferhulp. Van 1996 tot 2004 was Conny voorzitter van Rijvereniging & Ponyclub Gorssel-Zutphen waar zij mede een nieuw bestuur heeft opgezet.


Verder was zij van 2006 tot 2012 bestuurslid van Laren & Oranje waar zij onder andere actief was bij de organisatie van evenementen. Dalton Basisschool De Branink heeft van 2008 tot 2015 haar vrijwillige inzet als luizenmoeder, overblijfmoeder en groepsondersteuner erg gewaardeerd. Voor de paardensport was en is Conny van onschatbare waarde. Van 2009 tot 2014 was zij voorzitter Jachtcommissie bij comité Slipjacht Almen.


Vanaf 2010 is zij actief in het bestuur van de Kring Achterhoek Oost die zich bezighoudt met de paarden- en ponysport in de Achterhoek. Daarnaast is zij vanaf 2013 vaste notulist tijdens de algemene ledenvergaderingen van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, Regio Gelderland. In hetzelfde jaar begon Conny ook als bestuurslid van Stichting Steffenrijders, die accommodaties in Laren beheert en exploiteert voor de ruitersport. Ook zette Conny zich in voor andere activiteiten. Zij was instructrice bij de Winterwijkse Ponyclub (1982-1988), bestuurslid Jongerensociëteit Skinny Binny Club Winterswijk (1984-1988), voorzitter commissie Kinderspelen bij de Groot Dochterens feesten (2006-2009) en coördinator verkeersregelaars voor bijscholingscursussen voor verenigingen in Almen, Laren, Harfsen en Lochem (2012-2013).


Conny, van harte gefeliciteerd met deze onderscheiding! 


Winnaar St Steffenstulp Bokaal 2019


En de winnaar is....... Justin Meurs!! Gisteren hebben de leden van de Sint Steffenrijders gestreden om de Steffenstulp Bokaal. In de ochtend werd de dressuur verreden en in de middag stond het springparcours klaar. Justin wist met Noa het beste resultaat te behalen. Hij is de winnaar van de Steffenstulp bokaal 2019! Gefeliciteerd Justin!!


Uitslag Steffenstulp bokaal 2019:
1. Justin Meurs 2 plaatsingspunten
2. Sara van Lenthe 7 “ 
3. Maike Woestenenk 8 “
4. Esther Huurnink 10 “
5. Sara Koerselman 12 “
6. Twan Eggink 14 “
7. Eva Koetschruiter 16 “
8. Milou Klein Brinke 18 “
9. Anique Pasman 25 “


Nieuwe juryhokjes gemaakt door eigen leden. 


Er is weer hard gewerkt voor het nieuwe evenementen seizoen. Bennie Kapper en Jan Schoolderman hebben de afgelopen maanden twee juryhokjes gemaakt , nog wat afwerking aan de hokjes en ze zijn klaar voor gebruik! Wij zijn blij met zulke leden💪🏻😃

Sportverkiezing Lochem 


De Sportraad Lochem organiseert sinds 2012 jaarlijks weer de Sportverkiezingen voor de Sport-(man, vrouw, ploeg, talent en jeugdsportploeg)  en reikt de bijbehorende prijzen uit. Eveneens wordt de publieksprijs dit jaar weer uitgereikt.


Binnen onze vereniging zijn er 3 genomineerden, namelijk:

PSV springteam / Winnaars Ben Gilbers Bokaal (Maike Woestenenk, Justin Meurs, Sanne Vermeulen en Milou Klein Brinke)

Esther Regelink

Bart Veeze 


Vanaf maandag 4 februari 2019 kunt u uw stem uitbrengen voor de Publieksprijs van de Sportverkiezing Lochem 2018.

Dat kan op twee manieren, namelijk digitaal en per sms. U kunt stemmen tot donderdag 14 maart 18.00 uur. Op zaterdag 16 maart zal tijdens de grote finale avond bekend gemaakt worden wie de winnaars zijn.

Let op!

U kunt 1 stem uitbrengen op een sporter of sportploeg. Hiermee bedoelen we de categorieën; SportTalent, JeugdSportploeg, SportVrouw, SportMan en Sportploeg. Dubbele stemmen worden uit de stemming gehaald. Dit geldt zowel voor digitaal stemmen als voor stemmen per SMS.

Wil je je stem uitbrengen?


PSV springteam: SMS  PP STEF naar 06 13925372

Esther Regelink: SMS  PP ESTREG naar 06 13925372

Bart Veeze: SMS  PP BARTV naar 06 13925372Meer informatie: 

http://www.larengelderland.nl/nieuws/stemmen-voor-publieks-en-sportvrijwilligersprijs.html?fbclid=IwAR30pTvbugddlwRedYyFZeBzChFTlYh3CukiC7VHZ2lVDov0wbUjerheZwM

WAT EEN KANJERS BINNEN ONZE PONYCLUB!!!


We hebben weer een drietal kringkampioenen, Froukje Stegeman met Bailize in de klasse B dressuur cat.C, Sanne Vermeulen met Flower in het M springen cat.C en Maike Woestenenk met Dimmans Electron in het Z springen cat.C. Ook mag Maike met haar andere pony Dimmans Edward startten in het L springen cat.D/E, en als laatste die ook mag startten is Twan Eggink met Largo B springen cat.D/E. SUCCES OP DE GELDERSE KAMPIOENSSCHAPPEN!

Optimaliseren / vernieuwen bodem van de binnenbak 

 

Een aantal vrijwilligers zijn hard aan het werk om de bodem van de binnenbak te

optimaliseren / vernieuwen. Donderdag 3 januari zijn zij begonnen met het uitgraven van het 'oude' zand. Vrijdag 4 en zaterdag 5 januari wordt het nieuwe zand aangebracht en worden de tapijtsnippers toegevoegd en verdeeld. Vanaf zondag 6 januari kan men weer gebruik maken van de binnenbak. Goed werk!! 

Nieuwjaarspringen 2 januari 2019 

 

Vanavond hebben de leden van de St. Steffenrijders het nieuwe jaar ingeluid met het jaarlijkse nieuwjaarsspringen . Aansluitend werd er afscheid genomen van ponyclub leden . Danique den Heijer, Ben-Jan Renskers, Manon Beumer en Isa van Lenthe. Ook werd de clubkampioen 2018 van de ponyclub bekend gemaakt, dit was Maike Woestenenk met Dimans Edward. Deze avond werd tevens afscheid genomen van instructeur Michiel Mulder. De uitslagen van deze avond staan onder het kopje 'leden'. 

Ponyclubleden naar Pluimers Hindernissen


Woensdagavond 28 november zijn de winnaars (Milou, Maike, Justin en Sanne) van de Ben Gibers Bokaal naar PluimersHindernissen geweest. Afgelopen zomer hebben deze ponyclubleden een cheque mogen ontvangen van €1000 door hun knappe prestatie. Hen werd gevraagd waar zij dat geld aan wilden besteden. De pc leden waren het direct met elkaar eens; een hindernis! Vanavond hebben zij een rondleiding gehad bij PluimersHindernissen en hebben het e.e.a. uitgezocht. Wat het uiteindelijke resultaat gaat worden, is nog even afwachten. Wordt vervolgd....

Schoonmaakochtend 17 november

Zaterdag 17 november hebben een aantal leden de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen!! Geweldig hoe er is opgeruimd en schoon gemaakt!! Oude materialen weg, nieuwe materialen erin, vegen, stoffen, soppen, bladblazen enzovoorts. Laten we het met elkaar netjes houden!

Huldiging kampioenen St. Steffenrijders

De kampioenen van de Steffenrijders zijn gehuldigd tijdens de onderlinge wedstrijd! Esther Regelink, Nederlands Kampioen SGW klasse M. Justin Meurs, Gelders Kampioen SGW klasse L cat D/E. Maike Woestenenk Gelders Kampioen Springen klasse M cat C. En uiteraard onze vier toppers die de Ben Gilbers Bokaal hebben gewonnen, Sanne Vermeulen, Justin Meurs, Milou Klein Brinke en Maike Woestenenk.


Esther Regelink Nederlands Kampioen SGW klasse M


Zaterdag 27 oktober ging Esther Regelink met Casperano van start in Barchem op de samengestelde eventing wedstrijd (NK). Esther startte in de klasse M paarden. Als eerst behaalden zij met een sterke dressuurproef 201 en 210 punten en stonden voorlopig op een derde plaats. Na een foutloos spring- en crossparcours einidigden zij uiteindelijk boven de concurrentie en mogen zichzelf nu Nederlands Kampioen SGW klasse M noemen. Esther, van harte gefeliciteerd met deze prestatie!!

Vrijwilligers zetten weer hun beste beentje voor


De laatste maanden wordt rondom de manege hard gewerkt om een steeds strakker en mooier terrein te krijgen. Zaterdag 16 oktober zijn een aantal vrijwilligers bezig geweest met de verhardigng rondom de manege. Het terras lag er al in, maar nu moest de straat bij de opslag nog gelegd worden. Wat fijn dat wij zulke vrijwilligers hebben.

Kampioenen - Gelderse kampioenschappen


Zaterdag 4 augustus waren de regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland voor pony’s in Steenderen. De St. Steffenrijders uit Laren hadden hier 2 prijswinnaars.


Maike Woestenenk regiokampioen M-springen cat. C.

Als eerste is Maike Woestenenk met de hengst Dimmans Electron in het M springen cat. C kampioen geworden. Ze mochten als laatste in de barrage starten en Maike reed daar een gewaagde barrage, waarbij ze foutloos bleven en een mooie tijd neer wisten te zetten. Hiermee werd de eerste plaats veroverd. Maike mocht met dit prachtige resultaat door naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo op 25 augustus.


Later op de dag was het de beurt aan Sanne Vermeulen om haar prijs op te halen in het B springen cat. A/B. Met Athina behaalde ze een hele mooie tweede plaats waarbij ze zich reservekampioen regio Gelderland/Flevoland mogen noemen.

                     

Justin Meurs Eventing Regiokampioen Gelderland

Afgelopen september kwam Justin Meurs samen met zijn E-pony No Regrette van de St. Steffenrijders in actie tijdens de regiokampioenschappen eventing in Gorssel.


Justin reed een nette dressuurproef, vervolgens bleven ze foutloos in het springparcours en de cross reden ze feilloos, zonder strafpunten. Hierdoor bereikten ze de 1e plaats en mogen ze zich een jaar Eventing Regiokampioen klasse L categorie D/E noemen. Dit was pas de 2e wedstrijd in de klasse L voor Justin en No Regrette.


Ben Gilbers Bokaal


Ponyruiters St. Steffenrijders winnen "Ben Gilbers bokaal"

Ter nagedachtenis aan bestuurslid van het "Achterhoeks Hippisch Festijn" Ben Gilbers werd op dit grootse evenement in Varsseveld op zondag 30 september voor het eerst de Ben Gilbers Bokaal verreden. Hierbij streden 8 equipes om de prijzen. In ieder team zaten 4 combinaties en die moesten zo min mogelijk strafpunten verzamelen bij het springen. 


De St Steffenrijders namen ook hieraan deel en hadden Sanne Vermeulen met Flower, Maike Woestenenk met Dimans Edward, Milou Klein Brinke met Amourrette en Justin Meurs met No Regrette op pad gestuurd en dit bleek zeer succesvol.


Als eerste leverde Sanne in haar klasse een nette foutloze ronde af, daarna deden Maike, Milou en Justin precies hetzelfde. De Pasruiters uit Neede hadden ook 4 foutloze rondes laten zien en dat betekende dat van ieder team de snelste combinatie een barrage moest rijden. Voor de St Steffenrijders was dat Sanne die met Flower een super snelle barrage reed en de combinatie van de Pasruiters met een verschil van 0.76 seconden achter zich liet!

En zo zijn Sanne, Maike, Milou en Justin de trotse winnaars van de 1e editie van de Ben Gilbers bokaal! 


Na een mooie plechtige prijsuitreiking, het in ontvangst nemen van een super grote bokaal, een mooie deken en de hoofdprijs van maar liefst 1000 euro zijn de kinderen thuis ook nog eens verwend door de vereniging en genieten ze nog even na van deze geweldige sportieve dag!


Dressuurbaan


Ieder jaar wil de concourscommissie er weer voor zorgen dat er een goed uitziend concours wordt georganiseerd. De dressuurbanen worden uitgezet en de Z-banen worden omringd door witte hekjes. Jarenlang werd een dressuurbaan (20mx60m) opgehaald bij Gorssel- Zutphen. Ook ieder jaar was het weer spannend of men zou overkomen met het wagentje  (zonder lekke band enzovoorts). Daarom heeft de concourscommissie besloten zelf een kunststof dressuurbaan met pionnen aan te schaffen. Deze is in gebruik genomen tijdens de geslaagde dressuurwedstrijd in september.


Hekwerk buitenbak


Bennie Kapper en Jan Schoolderman hebben in de afgelopen

zomermaanden 100 meter hekwerk gemaakt om de buitenbak op te kunnen delen. Deze zijn tijdens de Tripalon al in gebruik genomen. Dank voor jullie inspanning, Bennie en Jan.


Copyright @ All Rights Reserved