Nieuws

 

Paardensportvereniging St. Steffenrijders

Schoonmaakochtend 17 november

Zaterdag 17 november hebben een aantal leden de handen uit de mouwen gestoken. Het resultaat mag er dan ook zeker wezen!! Geweldig hoe er is opgeruimd en schoon gemaakt!! Oude materialen weg, nieuwe materialen erin, vegen, stoffen, soppen, bladblazen enzovoorts. Laten we het met elkaar netjes houden!

Ponyclubleden naar Pluimers Hindernissen

 

Woensdagavond 28 november zijn de winnaars (Milou, Maike, Justin en Sanne) van de Ben Gibers Bokaal naar PluimersHindernissen geweest. Afgelopen zomer hebben deze ponyclubleden een cheque mogen ontvangen van €1000 door hun knappe prestatie. Hen werd gevraagd waar zij dat geld aan wilden besteden. De pc leden waren het direct met elkaar eens; een hindernis! Vanavond hebben zij een rondleiding gehad bij PluimersHindernissen en hebben het e.e.a. uitgezocht. Wat het uiteindelijke resultaat gaat worden, is nog even afwachten. Wordt vervolgd....

Huldiging kampioenen St. Steffenrijders

De kampioenen van de Steffenrijders zijn gehuldigd tijdens de onderlinge wedstrijd! Esther Regelink, Nederlands Kampioen SGW klasse M. Justin Meurs, Gelders Kampioen SGW klasse L cat D/E. Maike Woestenenk Gelders Kampioen Springen klasse M cat C. En uiteraard onze vier toppers die de Ben Gilbers Bokaal hebben gewonnen, Sanne Vermeulen, Justin Meurs, Milou Klein Brinke en Maike Woestenenk.

 

Esther Regelink Nederlands Kampioen SGW klasse M

 

Zaterdag 27 oktober ging Esther Regelink met Casperano van start in Barchem op de samengestelde eventing wedstrijd (NK). Esther startte in de klasse M paarden. Als eerst behaalden zij met een sterke dressuurproef 201 en 210 punten en stonden voorlopig op een derde plaats. Na een foutloos spring- en crossparcours einidigden zij uiteindelijk boven de concurrentie en mogen zichzelf nu Nederlands Kampioen SGW klasse M noemen. Esther, van harte gefeliciteerd met deze prestatie!!

Vrijwilligers zetten weer hun beste beentje voor

 

De laatste maanden wordt rondom de manege hard gewerkt om een steeds strakker en mooier terrein te krijgen. Zaterdag 16 oktober zijn een aantal vrijwilligers bezig geweest met de verhardigng rondom de manege. Het terras lag er al in, maar nu moest de straat bij de opslag nog gelegd worden. Wat fijn dat wij zulke vrijwilligers hebben.

Kampioenen - Gelderse kampioenschappen

 

Zaterdag 4 augustus waren de regiokampioenschappen Gelderland/Flevoland voor pony’s in Steenderen. De St. Steffenrijders uit Laren hadden hier 2 prijswinnaars.

 

Maike Woestenenk regiokampioen M-springen cat. C.

Als eerste is Maike Woestenenk met de hengst Dimmans Electron in het M springen cat. C kampioen geworden. Ze mochten als laatste in de barrage starten en Maike reed daar een gewaagde barrage, waarbij ze foutloos bleven en een mooie tijd neer wisten te zetten. Hiermee werd de eerste plaats veroverd. Maike mocht met dit prachtige resultaat door naar de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo op 25 augustus.

 

Later op de dag was het de beurt aan Sanne Vermeulen om haar prijs op te halen in het B springen cat. A/B. Met Athina behaalde ze een hele mooie tweede plaats waarbij ze zich reservekampioen regio Gelderland/Flevoland mogen noemen.

Justin Meurs Eventing Regiokampioen Gelderland

Afgelopen september kwam Justin Meurs samen met zijn E-pony No Regrette van de St. Steffenrijders in actie tijdens de regiokampioenschappen eventing in Gorssel.

 

Justin reed een nette dressuurproef, vervolgens bleven ze foutloos in het springparcours en de cross reden ze feilloos, zonder strafpunten. Hierdoor bereikten ze de 1e plaats en mogen ze zich een jaar Eventing Regiokampioen klasse L categorie D/E noemen. Dit was pas de 2e wedstrijd in de klasse L voor Justin en No Regrette.

 

Ben Gilbers Bokaal

 

Ponyruiters St. Steffenrijders winnen "Ben Gilbers bokaal"

Ter nagedachtenis aan bestuurslid van het "Achterhoeks Hippisch Festijn" Ben Gilbers werd op dit grootse evenement in Varsseveld op zondag 30 september voor het eerst de Ben Gilbers Bokaal verreden. Hierbij streden 8 equipes om de prijzen. In ieder team zaten 4 combinaties en die moesten zo min mogelijk strafpunten verzamelen bij het springen.

 

De St Steffenrijders namen ook hieraan deel en hadden Sanne Vermeulen met Flower, Maike Woestenenk met Dimans Edward, Milou Klein Brinke met Amourrette en Justin Meurs met No Regrette op pad gestuurd en dit bleek zeer succesvol.

 

Als eerste leverde Sanne in haar klasse een nette foutloze ronde af, daarna deden Maike, Milou en Justin precies hetzelfde. De Pasruiters uit Neede hadden ook 4 foutloze rondes laten zien en dat betekende dat van ieder team de snelste combinatie een barrage moest rijden. Voor de St Steffenrijders was dat Sanne die met Flower een super snelle barrage reed en de combinatie van de Pasruiters met een verschil van 0.76 seconden achter zich liet!

En zo zijn Sanne, Maike, Milou en Justin de trotse winnaars van de 1e editie van de Ben Gilbers bokaal!

 

Na een mooie plechtige prijsuitreiking, het in ontvangst nemen van een super grote bokaal, een mooie deken en de hoofdprijs van maar liefst 1000 euro zijn de kinderen thuis ook nog eens verwend door de vereniging en genieten ze nog even na van deze geweldige sportieve dag!

 

Dressuurbaan

 

Ieder jaar wil de concourscommissie er weer voor zorgen dat er een goed uitziend concours wordt georganiseerd. De dressuurbanen worden uitgezet en de Z-banen worden omringd door witte hekjes. Jarenlang werd een dressuurbaan (20mx60m) opgehaald bij Gorssel- Zutphen. Ook ieder jaar was het weer spannend of men zou overkomen met het wagentje (zonder lekke band enzovoorts). Daarom heeft de concourscommissie besloten zelf een kunststof dressuurbaan met pionnen aan te schaffen. Deze is in gebruik genomen tijdens de geslaagde dressuurwedstrijd in september.

 

Hekwerk buitenbak

 

Bennie Kapper en Jan Schoolderman hebben in de afgelopen

zomermaanden 100 meter hekwerk gemaakt om de buitenbak op te kunnen delen. Deze zijn tijdens de Tripalon al in gebruik genomen. Dank voor jullie inspanning, Bennie en Jan.

 

Copyright @ All Rights Reserved